Een SoundEar voor elke toepassing

Geluidsmetingen kan je om verschillende redenen uitvoeren. Voor veel verschillende toepassingen en branches kunnen ze handig zijn, denk bijvoorbeeld aan een technisch experiment of aan de bouw. Met SoundEar kan je gemakkelijk geluidsmetingen uitvoeren. Dit is meetapparatuur dat de geluidsniveaus visueel maakt, bijhoudt en de administratie en documentatie ervan gemakkelijk laat verlopen. Je hebt verschillende uitvoeringen van de SoundEar. Zo heb je de SoundEar Classic, SoundEar 2 series en de Soundear 3. De SoundEar Classic helpt het geluidsniveau te reduceren. Handig voor plekken waar mensen zich moeten concentreren of heel precies aan het werk moeten. Hij maakt het lawaai zichtbaar om zo het geluidsniveau te kunnen verlagen.  

 

Werk je in de bouw? 

Als je graag het geluid zichtbaar wilt maken moet je voor de SoundEar 2 series gaan. Je ziet gemakkelijk hoe hoog het volume is in een bepaalde ruimte. Je weet zo ook wanneer het te hoog is, waardoor je het gemakkelijk kan veranderen als dit gebeurt. Je kan bijvoorbeeld als het geluid te hoog is je oordoppen dragen of je beschermende koptelefoon uit de kast trekken. Deze SoundEar 2 series is handig in de bouw, omdat daar veel geklust wordt, wat het geluidsniveau flink kan ophogen. Het aantal decibel is dan zo hoog dat het zeer kan doen aan je oren. Naast dat de pijn kan het ook gehoorschade opleveren.  

 

Externen gebruiken de SoundEar 3 

De SoundEar 3 is handig voor eindgebruikers. Dit model van SoundEar is geeft een overzicht van de geluidsniveaus. Daarnaast kan je met dit model gemakkelijk je metingen opslaan. Dit is dus een handig model voor de administratie en documentatie van geluiden en geluidsniveaus. Als je de niveaus wilt controleren en beheersen is het verstandig om voor de SoundEar 3 te gaan. Meestal wordt deze SoundEar voor allerlei dingen gebruikt. Van geluidsvoorschriften tot geluidsklachten, vaak van externe partijen. Dit zijn vaak wegen, buren, de industrie of op bepaalde evenementen. Dit model is dus geschikt voor externe partijen.  

 

Meten in een akoestische kamer 

Als je in bepaalde omstandigheden of in bepaalde ruimtes geluidsmetingen wilt doen, moet je misschien eens kijken naar een akoestische kamer. Dit is een kamer met een bepaalde akoestiek, die zeer geschikt is om verschillende geluidsmetingen in uit te voeren. Je kan in zo’n kamer ook gaan voor een combinatie van een geluidsmeting en een trillingsmeting, waardoor je nog meer data kunt verzamelen. Een akoestische kamer huur je vaak voor een bepaalde sessie bij een bedrijf. Je kunt dan je eigen meetapparatuur meenemen, maar dit kan je ook vaak huren. Je kan zelfs een consult en een analyse met de juiste software erbij krijgen. Tegen de juiste prijs natuurlijk.