Waarom TikTok zo geweldig is

TikTok is een app met veel verschillende gebruikers en content. Tegenwoordig kan je er veel meer op vinden dan alleen dansfilmpjes. Het is gebloeid tot een veelgebruikte en geliefde app. Door het algoritme kan je zo urenlang spenderen op TikTok. Er zijn dan ook verschillende aspecten die deze app zo populair maakt! 

De app 

In de app kun je kijken naar video’s van ongeveer 30 seconden. Dit maakt het ideaal om even TikTok te openen als je eventjes een rust moment wilt. Het gevaar is alleen dat je ‘verdwaalt’ in de app. De content die je te zien krijgt is namelijk onverwacht en nooit saai en speciaal voor jou. Hierdoor zie je vaak wat jij interessant vindt, maar het gevaar zit er ook in dat je de neiging hebt om maar door te blijven scrollen. Als TikTok maker is dit vaak wel prettig. Want door het algoritme is de kans groot dat jouw TikToks bij mensen terechtkomen die het interessant vinden. Hierdoor zal je sneller meer likes krijgen. Wil je nog meer likes? Dan kan je terecht bij Followersnet, hier kan je TikTok likes kopen. 

Educatief 

Zoals al eerder benoemd heeft de app tegenwoordig niet alleen dansjes meer. De app is ondertussen ook behoorlijk educatief. Op TikTok delen mensen hun ervaring en kennis. Er zijn tal van voorbeelden van mensen die anderen iets leren. De onderwerpen gaan dan ook over van alles, over levenslessen tot eettent tips, en van corona tot verschillende schoolvakken. Een veel gelezen comment is dan ook dat mensen zeggen dat ze meer hebben geleerd door TikTok dan ooit op school. 

Openheid 

Terwijl mensen educatief zijn, kunnen ze ook heel openhartig zijn. TikTok is ook een plek waar mensen open en eerlijk over moeilijke onderwerpen praten. Hierdoor willen ze aandacht geven aan belangrijke thema’s en anderen ondersteunen die eventueel hetzelfde mee maken. TikTok kan dan ook een verademing zijn na alle perfecte plaatjes op Instagram. Daarnaast zijn er genoeg mensen op TikTok die hun tips delen over producten die ze gebruiken. Zowel gesponsord, als niet gesponsord. Gelukkig is een gesponsorde post altijd duidelijk aangegeven. 

Creatief 

Op TikTok ga je zeker niet alleen serieuze onderwerpen tegenkomen. Er is ook genoeg humor op de app te vinden en creativiteit. Zo zijn er veel mensen die het dagelijks leven op een grappige en herkenbare manier in beeld zetten. Educatief, vrolijk, openhartig en nog veel meer, TikTok is dan ook echt een app die voor iedereen wat wils heeft!