Met zijn allen film kijken, huur een beamer!

Als je een avond film wilt kijken met je vrienden, kun je dit natuurlijk gewoon op de bank doen op de tv. Dit is in veel gevallen alleen een wat kleiner beeld. Zeker als je met een grote groep film wilt kijken, is een grote beamer een goede oplossing. Met een beamer huren til je jullie filmavond makkelijk naar het volgende niveau!

Welke beamer voor je filmavond?

Er zijn verschillende soorten beamers die je kunt huren. Wat de geschikte beamer is, is maar net afhankelijk van wat je precies wilt. Voor een kleinschalige filmavond, waarbij je vrij dicht bij het scherm zit, is een beamer uit het middensegment al een goede mogelijkheid. Hou je juist een filmavond voor een grote groep en wil je een hoge kwaliteit? Dan is een professionele beamer wat je nodig hebt!

Ook moet je hierbij rekening houden waar je de beamer gaat gebruiken. Voor binnen gebruik of gebruik als het donker is, is het voor de meeste beamers geen probleem en hebben ze genoeg lichtopbrengst. Wil je juist overdag de beamer gebruiken, moet je rekening houden dat de lichtopbrengst lager is en een led scherm nodig is om de beamer op te projecteren.

Het projectiescherm

Naast de beamer heb je natuurlijk ook een projectiescherm nodig. Als je een beamer wilt gebruiken heb je vaak een relatief donker omgeving nodig om goed beeld te krijgen. Wil je de film vertonen met daglicht? Dan zul je een scherm nodig hebben dat zelf licht vanachter op het beeld geeft. Anders zal het beeld niet scherp zijn.

Op een projectiescherm zul je het scherpste beeld krijgen in het donker. Zo zijn er schermen die je zowel binnen kunt gebruiken, maar ook andere die ideaal voor buiten zijn voor als je een outdoor bioscoopavond wilt organiseren. De projectieschermen voor buiten zijn vaak een stuk groter en kun je vast zetten in de grond. Zo ben je ervan verzekerd dat hij stevig staat en niet weg zal waaien met een zucht wind.

Andere essentiële benodigdheden

Nu de beamer huren geregeld is, ben je natuurlijk nog niet klaar met het organiseren van je filmavond. De beamer huren was pas het begin! Het is natuurlijk ook belangrijk dat iedereen comfortabel kan zitten. Als je een buitenbioscoop avond organiseert kun je zeker de comfortabele stoelen, kussens en dekentjes niet vergeten. Ook is het natuurlijk essentieel dat er genoeg popcorn en andere snacks zijn om van je avond te genieten.

Tip: Gearbooker.com