Over ImtechICT

ImtechICT is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de ICT-industrie. Maar hoe is het bedrijf eigenlijk begonnen en hoe is het zo succesvol geworden? Laten we een kijkje nemen in de geschiedenis van ImtechICT.

Het ontstaan van ImtechICT

ImtechICT is ontstaan in de jaren 80, toen de ICT-industrie nog in de kinderschoenen stond. Het bedrijf werd opgericht door een aantal ambitieuze ondernemers die zich wilden richten op het ontwikkelen van innovatieve ICT-oplossingen.

Vanaf het begin was ImtechICT gericht op het bieden van hoogwaardige diensten en producten aan haar klanten. Dit bleek een succesformule, want al snel groeide het bedrijf uit tot een belangrijke speler in de ICT-industrie.

De groei van ImtechICT

In de jaren 90 en 2000 bleef ImtechICT hard groeien. Het bedrijf bleef innoveren en investeerde in de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Dit leidde tot het uitbreiden van het aanbod van diensten en producten, waardoor het bedrijf nog relevanter werd voor haar klanten.

ImtechICT bleef ook internationaal groeien. Het bedrijf opende vestigingen in verschillende landen en werd actief in nieuwe markten. Dit alles droeg bij aan het succes van ImtechICT en maakte het bedrijf tot wat het vandaag de dag is: een toonaangevende speler in de ICT-industrie.

ImtechICT faillisement

Echter, Imtech kon de snelle groei niet bijhouden. In 2013 maakte het bedrijf bekend dat er financiële onregelmatigheden waren in Duitsland en Polen, wat leidde tot een totaal verlies van 696 miljoen euro voor dat jaar. In de 2,5 jaar daarna stond een nieuw managementteam voor de taak om het bedrijf op te bouwen.

Hoewel een stevig herstelprogramma meerdere keren extra financiële middelen genereerde, kon het de dalende bedrijfsresultaten wereldwijd en het faillissement van de holding in augustus 2015 niet voorkomen. Het grootste deel van de divisies van Imtech, zoals Imtech Marine, Imtech Traffic & Infra en de landendivisies, bleef echter onder nieuwe eigenaars voortbestaan.