Het gemak van een goed clientvolgsysteem

Wanneer je als professional bijvoorbeeld betrokken bent bij de reintegratie van een klant, dan is een clientvolgsysteem geen overbodige luxe. Het is namelijk een fijn volgsysteem waarmee je de voortgang en het proces van je klant goed bij kunt houden en waarin je alle benodigde informatie bij elkaar hebt en met maar een paar muisklikken geopend hebt. Zo is het voor de professional erg fijn om met het cliëntvolgsysteem te werken en is het voor professionals onderling gemakkelijk om het met elkaar te kunnen overleggen. Je hoeft tenslotte niet meerdere programma’s te openen om alle informatie bij elkaar te kunnen sprokkelen.  

Snel en gemakkelijk overzicht houden 

Je kunt met een muisklik alle gegevens van de klant inzien en eigenlijk is het een online dossier. Je kunt hier zelf notities over de klant inzetten, maar het is ook een fijne manier om te kunnen communiceren. In het geval van reintegratie, zijn er namelijk best wel heel wat partijen betrokken en dat betekent dat het soms erg onnoverzichtelijk kan worden wat er met wie besproken wordt en dat niet alle partijen op de juiste manier op de hoogte gebracht kunnen worden, omdat er simpelweg gewoon geen overzicht is en het voor de professional daardoor erg lastig gemaakt wordt. Dat is zonde en kan voorkomen worden door een goed overzicht.  

Overal de tool bij de hand 

Je hoeft als professional zijnde niet per se achter de computer op je kantoor te zitten om alles te kunnen rapporteren of om te communiceren met de andere betrokkenen, maar het is erg makkelijk om dit op iedere gewenste locatie te doen, omdat het ook met de mobiel te gebruiken is, kan het onderweg, maar kunnen ook de snelle belangrijke notities overzichtelijk opgeschreven worden en kun je snel en makkelijk een opdracht voor de klant online zetten, zodat deze persoon er meteen mee aan de slag kan gaan voordat hij deze weer kan uploaden in de tool. 

Voordelig voor de klanten 

Het is namelijk een bijkomend voordeel dat het voor de klanten erg fijn is om met dit systeem te werken, omdat zij overzicht hebben in de besproken zaken, maar ook omdat zij op deze manier leren omgaan met de technische snufjes die ook op veel andere sites gebruikt worden, zo moeten er wel eens wat bestanden geupload worden bij bijvoorbeeld een sollicitatie wanneer er een cv en motivatie bijgevoegd moeten worden en dan is zo’n voorsprong toch vaak wel heel erg welkom. Zo heeft het gebruik van deze tool voor alle partijen voordelen.