reviews voor je webshop

Voorkom valse reviews voor je webshop met Feedback Company

Ontvang je valse reviews? Dit is vervelend, dus daar wil je iets aan doen. Inmiddels is sinds het voorjaar van 2022 een verbod op het plaatsen van valse reviews van kracht. Uit een onderzoek van ACM uit 2017 bleek al dat er veel problemen waren. Door product reviews door Feedback Company te laten verzorgen kan je zeker zijn dat je de juiste dienstverlening ontvangt. Dit maakt een groot verschil.

Hoe voorkomt Feedback Company valse reviews?

Wanneer je werkt met Feedbackcompany.com dan kan je er zeker van zijn dat reviews niet vals zijn of als vals opgevat kunnen worden. Dat komt bijvoorbeeld doordat bij herschreven reviews de datum van aanpassing te zien is. Bedrijven kunnen gedurende 7 dagen reageren op een review voor deze online komt te staan. Dit was vroeger 14 dagen. Bovendien is manipuleren lastiger omdat het automatisch verzenden van uitnodigingen is uitgebreid. Dit maakt dat het wel heel lastig wordt voor vervalsers.

Het beschermen van de gegevens van consumenten door Feedback Company

Wanneer je werkt met Feedback Company dan wordt een verwerkersovereenkomst ter bescherming van gevoelige informatie van de consument gesloten. Dit betekent dat het bedrijf in staat is om in de algemene voorwaarden naar Feedback Company te verwijzen. Dat betekent dat een consument nooit een reviewverzoek kan ontvangen zonder daarover geïnformeerd te zijn. Het moet in de algemene voorwaarden van het bedrijf zijn opgenomen.

Feedback Company en persoonsgegevens

Wanneer consumenten een review via een webshop plaatsen bij Feedback Company, dan laten ze een e-mailadres achter. De consument heeft echter wel al sinds mei 2018 het recht om vergeten te worden. De gegevens van de aangesloten bedrijven worden op aanvraag verwijderd. Andere gegevens blijven minimaal 3 jaar in het systeem staan. Het is daarnaast zo dat door de wetgeving ook is gekozen voor een andere manier van gegevens verzamelen. Het is niet mogelijk om meer op te vragen dan dat wat strikt noodzakelijk is voor het plaatsen van de review. Je kan anoniem een review plaatsen en hoeft geen leeftijd of woonplaats aan te geven. Het is ook zo dat er duidelijke huisregels in begrijpelijke taal zijn opgesteld. Zo zijn consumenten goed in staat om te beoordelen waar de gegevens terechtkomen en hoe deze weer verwijderd zouden kunnen worden. De e-mailadressen die bij Feedback Company terechtkomen worden uitsluitend gebruikt voor het sturen van één uitnodiging voor de review en één herinnering van deze uitnodiging.