Waar je op moet letten bij het openen van een webshop

Webshops hebben het veel laagdrempeliger gemaakt om de markt te betreden. Waar je voorheen toch tenminste een winkelpand op een enigszins bereikbare locatie moest hebben kan je nu al vanuit je woonkamer een winkel runnen. Daarom zijn er ook steeds meer mensen die een webshop willen beginnen. Maar omdat er zoveel webshops zijn is het belangrijk dat jouw webshop uitblinkt tussen de massa. Ecommerce bureau Utrecht kan je hierbij helpen. Jij hebt namelijk de kennis van de producten, en het ecommerce bureau heeft de kennis van webshops. Samen kan het dus niet misgaan. 

  1. De basis van de webshop is het allerbelangrijkst 

De klantervaring valt en staat met de prestaties van de webshop zelf. Een onduidelijke of trage webshop jaagt klanten weg. Het softwarepakket waar je webshop op draait is verantwoordelijk voor de meeste prestaties, en de keuze hiervoor is dan ook het allerbelangrijkst. Er zijn veel verschillende basissen, en één daarvan is Shopware 6. Dit softwarepakket is heel flexibel en dus makkelijk aan te passen aan jouw specifieke eisen. Ook is het pakket gebruiksvriendelijk. Je hoeft dus niet steeds contact op te nemen met jouw ecommerce bureau voor elke kleine aanpassing. Een ander voordeel aan Shopware 6 is dat het open source is. Wat dat betekent leggen we je nu uit. 

  1. De voordelen van open source 

Open source betekent dat de broncode van de software openbaar is, en dat iedereen het aan kan passen. Dit betekent dat fouten eerder worden opgemerkt en opgelost, en ook dat het makkelijker is om uitbreidingen voor het programma te maken. Verder zorgt dit ervoor dat er een gratis versie van Shopware bestaat (Je moet natuurlijk nog wel betalen voor de hosting.). Een ander groot voordeel van open source software is dat iedereen de ontwikkeling over kan nemen. Dus als de hoofdontwikkelaar van Shopware er ooit mee stopt hoef jij niet je hele webshop te migreren. 

  1. Onderhoud je webshop goed 

Je bent nog niet klaar nadat je je webshop hebt gelanceerd. Net als een fysieke winkel heeft een webshop ook onderhoud nodig. Vooral het onderhoud aan de beveiliging is belangrijk, er wordt namelijk met betalingsgegevens gewerkt, en je wil ook niet dat alle klantgegevens op straat komen te liggen. Ook is belangrijk dat je meegaat met de tijd, we weten namelijk nog niet wat er na de mobiele telefoon gaat komen. Het ecommerce bureau dat jouw webshop heeft gebouwd zal jou graag helpen met het onderhouden van jouw webshop.